זמן שהייה באתר ומשמעותו לעניין הקידום
גוגל משתמשת בכ- 200 גורמי דירוג כדי לדרג בפועל את האתר שלך. זמן שהייה באתר הוא אחד מאותם גורמים. האמת היא שזמן השהייה הוא מדד לא מאוד מובן ורבים מתבלבלים בנושא.

מהו זמן השהיה?
זמן שהייה באתר הוא משך הזמן שעובר בין הרגע שהמשתמש לוחץ על תוצאת חיפוש ובעקבותיו חוזרים בחזרה אחורה. לדוגמה: נניח שאני מבצע חיפוש על השאילתא: " מומחה קידום אתרים".
אני לוחץ על התוצאה הראשונה ומבלה כמה דקות בקריאת התוכן באתר. מכיוון שיש לי אובססיה לחקור את הדברים לעומק, אני מחליט שאני רוצה לדעת עוד יותר. לכן, אני חוזר לגוגל בחזרה לחפש תוכן נוסף. משך השהות שלי באותו דף הוא בעצם זמן השהיה שמעניין את האלגוריתם של גוגל. אבל מדוע זה משמעותי עבור קידום אתרים?
היסטוריה קצרה על הנתון שנקרא זמן שהייה באתר
המושג הזה הוזכר לראשונה על ידי דוויין פורסטר – מנהל הפרויקטים הבכיר דאז בבינג. הנה מה שהוא אמר:
הזמן בין לחיצה של המשתמש על תוצאות החיפוש שלנו ובין שהוא חוזר מהאתר שלך מספר סיפור פוטנציאלי. דקה או שתיים זה טוב מכיוון שזה יכול להצביע בקלות על המבקר שאהב את התוכן שלך. ניתן להגדיר שהייה של כמה שניות כתוצאה גרועה.
אבל עדיין, מדוע זה באמת משנה למנועי חיפוש?
המטרה שלך צריכה להיות שכאשר מבקר נוחת בדף שלך, התוכן עונה על כל צרכיו, ומעודד את הפעולה הבאה שלו להישאר איתך. אם התוכן שלך לא יעודד אותם להישאר איתך, הם יעזבו. מנועי החיפוש יכולים להבין זאת על ידי צפייה בזמן השהייה.
אוקיי. זה נשמע הגיוני. בעיקרון הוא אומר שככל שמישהו יישאר באתר שלך לאחר שהגיע מגוגל, כך סביר להניח שהוא רואה את התוכן שלך כמועיל.
להלן מספר דוגמאות לזמן השהייה וכיצד ניתן לפרש אותן:
- שתי שניות: לא מצאתי את מה שרציתי / צפיתי באתר שלך. אז חזרתי במהירות לגוגל כדי למצוא משהו טוב יותר.
- זמן השהיה של שתי דקות: מצאתי את התוכן שלך כדי שימושי ונתקעתי כמה דקות לקרוא אותו.
- זמן השהייה של 15 דקות: מצאתי את התוכן שלך כמועיל והייתי שקוע מאוד במה שהיה לך לומר.
אז זה לא מופרך בכלל לומר שמנועי חיפוש עשויים להשתמש בזמן השהייה כגורם דירוג. זאת אומרת, זה בהחלט נראה כמו דרך טובה לשפוט את האיכות והרלוונטיות של תוצאה נתונה, נכון? עכשיו רק נשאר להבין עד כמה הנתון הזה משפיע מסך כל הנתונים ופרמטרים שגוגל מחשבת בעניין הקידום האורגני. כלומר – מה המשקל של הנתון הזה? על השאלה הזו אפשר לכתוב מאמר שלם ולנסות לפרט כמה כל פרמטר משפיע, אבל מי שרוצה לקבל תשובה מפורטת מוזמן ליצור איתי קשר טלפוני ו/או להשאיר פרטים בטופס צור קשר ואני אשמח להסביר בקצרה בדיוק איך הדברים עובדים בפועל בעניין זה…
זמן שהייה באתר לעומת שיעור היציאה מדף הכניסה
אם יש מילה אחת המגלמת את הערכים הללו בכללותה, זו המילה: בלבול. הדבר היחיד שניתן לומר על זה באופן די וודאי הוא שראיתי שמנועי חיפוש משתמשים במדדים האלה לשינוי הדירוג של האתרים פעמים רבות. ראוי לציין כי המדדים האלה ניתנים לצפייה ב- Google Analytics , אך על זה נדבר כבר במאמר אחר.
המאמר נכתב בשיתוף עם סוכנות Adirom-tech לשיווק וקידום אתרים בגוגל.